Login:
Heslo:
 
Reklama: Wifi Analyzer Užitečná aplikace pro Androida
Vytvořte si webové stránky

Návštěvnost

Oblíbené odkazy:

Cyklostezka Bečva 

Společnost pro zvířata

Help for English

Base Camp Přerov

Hedvábná stezka

KALiMERA 

 
Navigace: MILUJEME KOLOBĚŽKY > Články > Den bez aut v Přerově 2011

Den bez aut v Přerově 2011

16. – 25. září 2011 proběhl již 10. ročník Evropského týdne mobility. Tento rok se zaměřením na alternativní dopravu.
Evropský týden mobility je kampaň pro občany měst a obcí, která má za cíl upozornit na problémy se stále narůstající automobilovou dopravou, a zároveň nabídnout možnosti a výhody alternativních druhů dopravy. V mnohých evropských městech už dnes můžeme vidět, že prostor v ulicích patří nejen autům, ale také chodcům, cyklistům a veřejné dopravě. A k rozšíření tohoto trendu do dalších měst má Evropský týden mobility pomoci.
Bohužel město Přerov se do této akce opět nezapojilo, i když právě doprava v Přerově není zrovna na dobré úrovni. Dlouhé kolony aut ve špičkách a tranzitní přeprava zboží přes město blokují silnice a obtěžují občany hlukem, prachem a výfukovými zplodinami. S neutěšeným dopadem automobilové dopravy na životní prostředí jde ruku v ruce i nebezpečnost silničního provozu ve městě pro jeho účastníky.
Proto můžeme jenom přivítat projekt Gymnázia Jakuba Škody CYKLOCITY, který se věnuje tématu městské cyklistiky a klade si za cíl zlepšit podmínky pro kolaře ve městě a také zpopularizovat městskou cyklistiku jako rovnoprávnou součást městské dopravy. Dne 24. září zorganizovalo gymnázium první přerovskou cyklojízdu doplněnou o atraktivní program pro děti a dospělé. Že to byla akce vydařená je vidět na fotkách a tak musím poděkovat všem tvůrcům a organizátorům za výborný a skvěle zrealizovaný nápad a popřát jim hodně zdaru do jejich dalších aktivit v projektu CYKLOCITY.
 
-PV-
 
 
 
© kolobka.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma