Login:
Heslo:
 
Reklama: Bezpečnostní schránka Co to je bezpečnostní schránka.
Vytvořte si webové stránky

Návštěvnost

Oblíbené odkazy:

Cyklostezka Bečva 

Společnost pro zvířata

Help for English

Base Camp Přerov

Hedvábná stezka

KALiMERA 

 
Navigace: MILUJEME KOLOBĚŽKY > Články > Zdravý životní styl, 3 část. Duševní vyrovnanost.

Zdravý životní styl, 3 část. Duševní vyrovnanost.

Udržet si v životě duševní rovnováhu je základní prostředek vedoucí k dobrému zdraví. Život lze prožít buď s neustálým strachem a starostmi nebo s nadhledem a radostí. Teď si určitě každý řekne, že kdybych znal jeho starosti, tak mluvím jinak, ale vězte, že vaše starosti nejsou v porovnání s problémy druhých lidí zase tak velké. Jsou pouze tak velké, jak si je připustíme aby byly. Život je pouze hra, kterou všichni hrajeme na tomto světě a v tomto životě. Každý může svůj život ovlivnit a všechny jeho činy se mu vrátí v jiné podobě. Čím více radosti, tím budeme mít krásnější a zdravější život. Pozitivní myšlení se odráží nejen v dobré náladě člověka, ale také na jeho zdraví. Starosti, strachy, závist, lhaní, chamtivost, arogance a zlo ve všech jeho podobách nám ubírají životní energii a projevují se onemocněním těla.
 
Základní teze vedoucí k pozitivnímu myšlení a ke zdraví:
  1. Miluj sám sebe a svoje okolí jako sám sebe. Okolím se rozumí příroda, zvířata, lidé. Pokud má člověk rád sám sebe a dokáže se milovat a také si odpouštět, umí milovat a také odpouštět svému okolí. Když člověk miluje, život je krásný. Hledejme lásku ve svém nitru a ne u druhých lidí či věcí. Každý má klíč k sám sobě u sebe, stačí ho jenom nalézt.
  2. Miluj nepodmíněnou láskou. Milujeme druhého protože je a ne pro peníze a společenské postavení. Milujeme své děti protože jsme moc rádi, že je máme a ne proto, že mají ve škole samé jedničky. Milujeme svého pejska, protože se o něho chceme postarat a ne protože je zrovna “in“ mít zvířátko. Netrýzníme a nestresujeme sami sebe úsilím po dokonalosti abychom se měli rádi. Mějme se rádi takový jaký jsme, ale poučme se z naších chyb.
    Nepodmíněná láska je vyjádřením nezávislosti člověka. Člověka, který není závislý na společenském dogma. Člověka, který se nemusí přizpůsobovat “většině“, aby nejprve ukázal druhým, jak je dobrý a teprve potom se mohl mít rád.
  3. Raduj se ze života. Mít rád každou chvilku života dělá celý život radostný. Dívejte se na svět radostně a hledejte každou drobnou příležitost pro radost. Od obláčků na modré obloze přes listí na stromě třepetající se ve větru až po krásnou barvu vašeho nového trička. I “bouřkové mraky“ mají své neopakovatelné kouzlo a jsou krásné. Žijte současnou chvílí. Např. pracovní starosti nechte v práci a nemyslete na ně, když zrovinka zažíváte příjemné chvíle. Tím, že se procházím lesem, ale nevnímám jeho krásu, protože myslím na práci, se sám připravuji o radost ze života.
  4. Vše co dělám, dělám s radostí. Nenechte se nakazit stereotypem. Každá prospěšná práce je záslužná a přináší pozitivní pocit z dobře vykonané práce a radost ze života a lásku sám k sobě a lásku k vašemu okolí a to všechno se k vám zase vrátí pozitivním činem od vašeho okolí a přinese vám zase radost a lásku…
  5. Mír v duši. Mír v duši je vnitřní svoboda a vyrovnanost sám se sebou a se svým životem. Navozuje životní klid a jistotu se sebou samým. Je to vnitřní síla člověka, která mu pomůže překonat všechny starosti, problémy a především životní krize. Pomocí míru v duši je člověk vyrovnaný, sebejistý, svobodný a láskyplný.
 
Existuje mnoho cest, jak dosáhnout duševní vyrovnanost. Někdo měl to štěstí a již se tak narodil a jiný musí hodně na sobě pracovat, aby toho dosáhl. Jisté ovšem je, že bez snahy a práce není žádná radost ze života. Ale potom s láskou, radostí a mírem v duši je život nádherný.

 

 Zdravý životní styl, 1 část. Stravování.

 Zdravý životní styl, 2 část. Tělesná aktivita.

 

-PV-

 

 

 
© kolobka.netstranky.cz - vytvořte si také své webové stránky zdarma